عسل تغذیهای چیست ؟
تا حالا اسم عسل تغذیهای به گوشتان خورده است؟ فکر میکنید عسل تغذیهای چیست ؟ احساس میکنید که این نوع عسل تقلبی است؟ بیایید با هم به بررسی این نوع عسل بپردازیم. این جمله کفایت میکند: عسل تغذیه شده محصول طبیعت و زنبورداران است!
در ویدیو پایین روش تولید عسل طبیعی را با هم میبینیم. پس از اینکه با روش تولید عسل طبیعی آشنا شدید، میتوانیم به بررسی عسل تغذیهای نیز بپردازیم.
فهرست مطالب
▪ به چه عسلی تغذیهای میگویند
▪ مراحل تولید عسل تغذیهای
▪ آیا عسل تغذیهای نوعی عسل طبیعی است؟
▪ عسل شکری چیست؟
▪ مزایای مصرف عسل تغذیه شده
▪ سخن پایانی و سوالات متداول
عسل تغذیهای چیست ؟
عسل تغذیه شده محصول مشترک طبیعت و زنبوردار است. به این معنی که زنبورها علاوه بر جمع آوری شهد گل و گیاهان، از شربت شکر نیز تغذیه میکنند. شربت شکر توسط زنبوردار در اختیار زنبورها قرار میگیرد. میزان شربت دهی به زنبورها تاثیر مستقیم روی کیفیت عسل تولید شده خواهد داشت.
برای تهیه عسل تغذیه ای علاوه بر شهد گل و گیاهان، زنبورها از شربت شکر نیز استفاده میکنند.
عسل تغذیهای یک جایگزین بسیار مناسب برای قند و شکر است. یک گزینه ایدهآل برای صبحانه است. همچنین میتوانید در کنار پنیر، کره و خامه آن را میل کنید.
زنبورداران چرا به زنبورها شربت شکر میدهند؟
١. در برخی از مناطق به دلیل ضعیف بودن پوشش گیاهی زنبورها نمیتوانند شهد زیادی برای تولید عسل جمع آوری کنند. برای جبران این کمبود زنبورداران بنابر نیاز به زنبورها شربت شکر میدهند. (جبران کمبود شهد)
٢. گاهی اوقات زنبوردار برای افزایش تولید عسل به زنبورها شربت شکر میدهد. با این کار حجم عسل تولیدی افزایش مییابد (دلایل مالی)
٣. در طول سال لازم است تا برخی از داروهای تقویتی و آنتی بیوتیکها به زنبورها خورانده شود. اغلب این دارو برای محافظت زنبورها از بیماری است. به همین دلیل زنبورداران شربت شکر تهیه میکنند و داخل کندوها قرار میدهند. (سلامت کلونی)
عسل تغذیهای چگونه به وجود میآید؟ – مراحل تهیه عسل تغذیهای چیست ؟
١. برای تهیه عسل باید به مقدار لازم شهد گل توسط زنبورها جمع آوری شود. به همین منظور زنبورها به دنبال بهترین گلها میروند تا شهد مرغوب بدست آورند. معمولا برای گردآوری شهد مناسب، زنبورها مسافت زیادی را طی میکنند. حتی ممکن است از چند گل مختلف تغذیه کنند.
٢. برای جمع آوری شهد، زنبور عسل خرطوم خود را روی کلاهک گل قرار می دهد. شهد گل آبکی است و حدود 80 درصد رطوبت دارد. زنبور عسل شهد را در معده خود ذخیره می کند. بعد از جمع آوری شهد، زنبور به کندو بر می گردد. بعد از رسیدن به کندو، زنبور شهد را تخلیه می کند و آن را به زنبورهای پرستار میدهد.
٣. علاوه بر شهد گلها و گیاهان در طول هفته شربت شکر در اختیار زنبورها قرار میگیرد. برخی از زنبورها علاوه بر شهد گل از این شربت نیز تغذیه میکنند. سپس شهد ترکیب شده با شربت شکر در اختیار زنبورهای کارگر قرار میگیرد.
٤. وظیفه زنبورهای کارگر تبدیل این ترکیب به عسل است. زنبورهای عسل برای فرآوری عسل لازم است تا شهد گل و شربت شکر را غلیظ کنند. به عبارت دیگر رطوبت را کاهش دهند.
زنبورهای عسل پس از خوردن شهد عسل و شربت شکر آنرا در معده خود نگه میدارند. با این کار مقداری از آب آن کاسته میشود. سپس شهد را از معده خود خارج میکنند. این چرخه ادامه مییابد تا ترکیب به غلظت مناسب برسد.
٤. کار برداشت عسل با جمع آوری قابهای لانه زنبوری شروع میشود. برای استخراج عسل زلال باید درپوش مومی سلولها جدا شود. این درپوش توسط زنبورها برای سالم ماندن عسل ساخته میشود. سپس قابها را به دستگاه استراکتور انتقال میدهند. این دستگاه با چرخش قابها، عسل را از شانه خارج میکند.
شربت شکر چه تاثیری روی کیفیت عسل دارد؟
هر چه مقدار شربت داده شده به زنبورها بیشتر باشد کیفیت عسل افت خواهد کرد. اگر بنابر نیاز زنبورها و با مشورت کارشناسان این کار انجام گیرد، عسل تولید شده کیفیت مطلوبی خواهد داشت. به عنوان مثال اگر در طول هفته ١ الی ٣ بار به زنبورها شربت داده شود، عسل تولید شده بسیار باکیفیت خواهد بود.
گاهی زنبورداران برای برداشت عسل بیشتر به زنبورها بیش از حد شربت شکر میدهند. این کار باعث میشود که به شدت کیفیت عسل افت کند. نکته جالب این است که هر چه زنبورها بیشتر از شربت شکر استفاده کنند، بافت عسل تولید شده زیباتر خواهد بود!
آیا عسل تغذیهای نوعی عسل طبیعی است؟
عسل تغذیهای حاصل شهد گیاهان و شربت شکر است. هر چه میزان تغذیه شدن زنبورها کمتر باشد، شاخصههای عسل تولیدی به عسل طبیعی نزدیکتر است. در حالیکه اگر به میزان زیادی از شربت شکر استفاده شده باشد، عسل کیفیت مطلوبی نخواهد داشت. شربت شکر را معمولا با نسبت یک قسمت آب و یک قسمت شکر تهیه میکنند.
پس با توجه به میزان تغذیه شدن زنبورها میتوان گفت که آیا عسل تولید شده کیفیت مناسبی دارد یا خیر. کارشناسان عسل تغذیهای را از عسل طبیعی جدا میکنند. چراکه برخی از خواص عسل طبیعی در عسل تغذیه شده وجود ندارد. اما با این وجود عسل تغذیهای باکیفیت، خواص درمانی و دارویی بالایی دارد.
مشخصات آزمایشگاهی عسل تغذیهای چیست ؟
به دلیل تغذیه شدن زنبورها به وسیلهی شربت شکر، مقدار ساکارز عسل تولید شده کمی از استاندار عسل طبیعی بالاتر خواهد بود. اما ممکن است سایر فاکتورها عسل تغذیه شده مانند عسل طبیعی باشد.
ساکارز چه نقشی در عسل دارد
ساکارز یکی از مشخصههای مهم در عسل طبیعی است. ساکارز یا قند دی ساکارید به صورت طبیعی در شهد گلها وجود دارد. زنبور عسل قند طبیعی دی ساکارید را طی فرایند آنزیمی ساکارز آنرا کاهش داده و به قندهای فروکتوز و گلوکز تبدیل میکند. مقدار قابل قبول ساکارز در عسل های طبیعی حداکثر ٥ درصد است. اما این مقدار در عسلهای تغذیهای ممکن بین ٦ الی ١٠ درصد باشد.
عسل شکری چیست؟ – تفاوت عسل شکری با تغذیهای چیست ؟
بعضی از زنبورداران برای افزایش تولید عسل خود بیش از حد به زنبورها شربت شکر میدهند. با این کار کیفیت عسل تولید شده به شدت افت میکند اما حجم بیشتری تولید میشود. درصد ساکارز عسل شکری بسیار بالاتر از عسل طبیعی یا عسل تغذیه شده باکیفیت است.
علاوه بر میزان ساکارز ممکن است برخی از فاکتورهای دیگر آن مانند درصد فروکتوز به گلوکز آن کمتر از مقدار استاندارد باشد. در ضمن عسل شکری خاصیت دارویی چندانی ندارد و حتی ممکن است برای سلامتی مضر باشد.
عسل زلال تغذیهای مناسب چه افرادی است؟
▪ کسانی که قصد دارند عسل را جایگزین قند و شکر کنند.
▪ کسانی که با عسل آشپزی میکنند.
▪ کسانی که به بیماری دیابت مبتلا نیستند.
▪ مناسب مصارف روزانه و صبحانه
چگونه عسل تغذیهای را از عسل طبیعی تشخیص دهیم؟
شناسایی عسل طبیعی و مرغوب به دلیل تنوع زیادی که دارد دشوار است. از مشخصههای عسل طبیعی میتوان به مشخصات آزمایشگاهی، رنگ و میزان ساکارز موجود در عسل اشاره کرد. البته که رنگ و طعم عسل به مرور زمان و بسته به شرایط نگهداری تغییر میکند. با این حال بهترین و قطعیترین روش برای تشخیص عسل تغذیهای از عسل طبیعی، آزمایش کردن عسل است. اما آزمایشگاه به دلیل هزینه بالا زمانی پیشنهاد میشود که بخواهید به صورت عمده خرید کنید.
برای افراد عادی تشخیص عسل طبیعی از تغذیهای کمی سخت و دشوار است. اما کارشناسان عسل به کمک ویژگیهای فیزیکی مانند رنگ، طعم و نوع بافت عسل میتوانند تا حدی به شما کمک کنند.
مزیت عسل تغذیهای چیست ؟
عسل تغذیه ای بر خلاف تصور مردم که فکر می کنند خاصیتی ندارد و مضر است، باید بگوییم که این گونه نیست. عسل تغذیهای به دلیل آنزیمهای موجود در بدن زنبور دارای خواص درمانی و دارویی است. هر چند که خاصیت عسل طبیعی بیشتر است اما هزینهی تمام شده عسل تغذیهای باعث شده است تا مصرف کنندگان غیر حساس (بدون بیماری خاص مانند دیابت و …) به این نوع عسل روی بیاورند.
عسل تغذیه شدهی باکیفیت علاوه بر قیمت پایینتر نسبت به عسل طبیعی، بسیاری از خواص عسل طبیعی را در خود دارد. به همین دلیل است که بسیاری از مصرف کنندگان ترجیح میدهند از این نوع عسل استفاده کنند.
برای تهیه عسل زلال تغذیهای به کجا مراجعه کنیم؟
اگر قصد خرید عسل تغذیه ای دارید می توانید با کلیک روی قسمت رنگی به فروشگاه عسل ملکه کردستان وارد شوید. گروه عسل ملکه کردستان با استفاده از دانش روز و تجربهای که در طی سالیان به دست آورده است، تبدیل به یکی از بزرگترین تولید کنندگان عسل در غرب کشور شده است.
گروه عسل ملکه کردستان به کمک تجربیات چندین ساله خود و با مشورت کارشناسان خبره اقدام به تغذیه کردن زنبورها میکند. به عبارت دیگر با مدیریت مناسب میزان شربت خورانده شده به زنبورها، در نهایت عسلی باکیفیت برداشت خواهند کرد. بسیاری از عسلهای تغذیهای تولید شده زنبورستانهای عسل ملکه کردستان دارای ساکارز کمتر از ٧ درصد میباشند. در پایین چند نمونه از عسل های تغذیهای تولید شده را مشاهده می کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر محصول کافی است روی آن کلیک کنید.
سخن پایانی
برای تهیه عسل تغذیهای زنبورداران ترکیب آب و شکر را در ظرف مخصوص ریخته و در داخل کندو قرار میدهند. کیفیت عسل تولید شده ارتباط مستقیمی با میزان تغذیه شدن زنبورها دارد. عسل تغذیهای باکیفیت تا حد زیادی خواص دارویی و درمانی عسل طبیعی را دارد. اما برای گروههای خاص توصیه نمیشود. (مانند افراد مبتلا به دیابت.)
کسانی که قصد دارند قند و شکر را از سبد غذایی خود حذف کنند میتوانند برای جایگزینی آنها از عسل تغذیهای استفاده کنند. همچنین این نوع عسل مناسب آشپزی و مصارف روزانه است. امیدواریم مطلب تهیه شده مفید بوده باشد. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
اگر میزان شربت دهی به زنبورها کم باشد، کیفیت عسل تولیدی بسیار بالا خواهد بود. عسل شکری معمولا از مقدار بسیار کمی شهد گل در تولید آن استفاده شده است و قسمت اعظم تشکیل دهنده آن شکر است.
مناسب کسانی که با عسل آشپزی میکنند. مناسب افرادی است که قصد دارند قند و شکر را از سبد غذایی خود خارج کنند. مناسب مصارف روزانه و گزینهای ایدهآل برای صبحانه است.
اگر عسل تغذیهای از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد، بیشتر خواص درمانی عسل طبیعی را در خود دارد. به علاوه از عسل طبیعی ارزانتر است.