عسل آویشن، درمانی برای دردهای قاعدگی
عسل آویشن یکی از عسلهای تک گل است که از گردهافشانی زنبورها بر گل نعنایی آویشن بهوجود میآید. این عسل درمانکننده بسیاری از بیماریها مثل سرماخوردگی و دیابت است. برای کمک به بهبود سرماخوردگی فرزند دلبندتان از این عسل کمک بگیرید. آویشن سلامت سیستم ایمنی شما را تضمین میکند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با عسل آویشن دوست شوید.
فهرست مطالب
گل آویشن
آویشن یا آرزبه گلی از تیره نعناییان است. این گل حدود 350 گونه دارد که در ایران 15 گونه آن میروید. آویشن گیاه مناطق سرد سیری است و در مناطق کوهستانی رشد میکند.
در زبان کردی کرمانشاهی به «آویشن»، «هه زوه» و در سایر مناطق کردنشین به آن «آنخ» یا «اَزوِه» یا «هه زوه» گفته میشود و در زبان ترکی به «کهلیک اوتو» و در زبان لری به خصوص در مناطق بختیاری به این گیاه «اوشوم» و (اِزبوئه) گفته میشود. در زبان مردم رودبار استان گیلان به آن، «پلنگ مشک» میگویند و طعم دهنده اصلی غذایی به نام شامی رودباری است. یکی از گونههای این گیاه که در مناطق کوهستانی شمال خراسان به وفور یافت میشود به زبان کرمانجی «آنخ» نام دارد.
خواص آویشن
- ضد درد
- ضد میکروب
- تحریک کننده سیستم ایمنی
- ضد عفونی کننده
- ضد اسپاسم
- مبارزه با ویروس هرپس سیمپلکس
- بهبود مشکلات تنفسی
اگر میخواهید درباره الریخچه زنبورداری مطالعه کنید این مطلب را از دست ندهید: بررسی تاریخچه زنبورداری در ایران و جهان
ظاهر و رنگ عسل آویشن
این عسل به طور معمول کهربایی است اما با توجه به گلهای غالب استفاده شده، رنگها تغییر مییابند. عسل یونانی که بیشتر آن از گونه وحشی آویشن ساخته میشود؛ دارای رنگ کهربایی تیرهتری است.
سرعت تبلور عسل آویشن
تبلور این عسل، سرعت متوسطی دارد. بعد از چند ماه از برداشت، عسل به بلورهایی با اندازه متوسط تبدیل میشود. رنگ آن نیز تغییر میکند و شفافتر میشود. زرد کهربایی روشن برای گونه های روشنتر و رنگ تیرهتر قهوه ای برای گونه های تیرهتر پدید میآید.
طعم و مزه عسل آویشن
باید دانست که این عسل دارای رایحه شدیدی است. شیرینی متوسط با طعم و مزه ای ماندگار ویژگی بارز آن است. بوهای دیگری نیز برای آن (مخصوصا عسل ایتالیایی) تشخیص داده شده است مانند بوی میخک و فلفل . در کل می توان گفت طعم آن غلیظ، شدید، عجیب و خاص است.
زمان برداشت عسل آویشن
زمان برداشت این عسل بسیار وابسته به منطقهای است که این گیاه در آن قرار دارد. به گل نشستن این گیاه در مناطق مختلف متفاوت است. اما به طور معمول از اوایل تیرماه تا اواخر مرداد ماه و همچنین اوایل پاییز، زمان برداشت این نوع عسل است. (گیاه آویشن دو یا سه بار در سال گل میدهد)
خواص عسل آویشن
یک: بهبود بیماریهای دستگاه گوارش
عسل آویشن برای به کار انداختن دستگاه گوارش بسیار مفید است. این عسل تاثیر زیادی بر روی هضم غذا داشته و ملین خوبی نیز به شمار میرود. اگر به صورت مدوام از این عسل استفاده شود باعث فعالیت طبیعی جهاز هاضمه میشود.
همچنین اگر این عسل با سایر غذاها مصرف شود اسیدهای اضافی را کاهش میدهد. همچنین برای درمان امراض معده مانند زخم معده، ورم معده و روده دارویی مفید بوده و به علت داشتن آهن و منگنز به هضم غذا کمک میکند. ترشح شیرهی معده را به حالت طبیعی برگردانده و دردهای معده را از بین میبرد.
دو: تقویت اعصاب و ضد افسردگی
آویشن دارای مقادیری کارواکرول است که در عسل آن نیز نیز یافت میشود. در مقالهای که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد نشان داده شد که کارواکرول، فعالیت نرونها را افزایش میدهد و باعث ایجاد احساس خوب در افراد میشود. در نتیجه ممکن است عسل آویشن بتواند باعث تقویت اعصاب و احساس خوشحالی شود و عاملی برای پیشگیری از افسردگی باشد.
با عسلهای گیاهی بیشتر آشنا شوید.
سه: درمان سرفه و گلودرد
همانطور که قبلا در پست باورهای غلط در مورد درمان سرماخوردگی با عسل بیان کردیم، اگر چه عسل نمیتواند سرماخوردگی و آنفولانزا را درمان کند اما به علت مقادیر تیمولی که به صورت طبیعی در آن یافت میشود و خواص ضدباکتریایی که دارد میتواند باکتریهای عفونیزا را از بین ببرد و باعث بهبودی و درمان سرفه و گلودرد باشد.
در بین تمامی عسلها عسل آویشن از نظر خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی تاثیر بیشتری دارد و باعث بهبود عفونتهای مجاری تنفسی میشود.
با خواص عسل یونجه بیشتر آشنا شوید.
چهار: تسکین دردهای قاعدگی
یکی از خواص مهم برشمرده شده برای آویشن این است که باعث کاهش دردهای قاعدگی میشود. گفته میشود این خاصیت در عسل آویشن نیز وجود دارد. کافئیکاسید موجود در این عسل باعث میشود تا خانمهایی که قاعدگی دردناکی دارند تسکین یابند.
برای اینکار میتوانید تکهای زنجبیل تازه را درون آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و اجازه دهید تا کمی سرد شود. سپس به آن عسل و آبلیمو اضافه کنید. میتوانید از این نوشیدنی در طول دوره قاعدگی استفاده کنید.
بهترین طریقه مصرف عسل آویشن
مخلوط کردن دو تا سه قاشق از این عسل پرمعجزه با آب ولرم و سپس اضافه کردن آب یک لیموی ترش تازه به آن. این شربت از بهترین نوشیدنیهای طبیعی بوده و علاوه بر ضد سرطان بودن خاصیت ضد عفونی کننده نیز دارد و از تمام خواص عسل مصرف شده به علاوه میزان بالای ویتامین C موجود در آب لیموی طبیعی برخوردار است.
سخن آخر
عسل آویشن علاوه برخواصی که عسل های طبیعی دارد به خاطر وجود خواص آویشن موجود، ارزش خوراکی و طبی آن دوچندان است. عسل مانند گیاه مولدش دارای رایحه است و بوی خاص و طعمی بینظیر و شدید دارد. آنتی اکسیدان های قوی، مواد ضدباکتری، از بین برنده سرفه و مواد انرژی بخش آزاد میکند و اثرات افزایش ایمنی و سلامتی به بدن میدهد.
سوالات متداول
آهن و منگنز موجود در عسل آویشن به هضم غذا کمکم و روند آن را سرعت میبخشد.
این گیاه 3 بار در سال گل میدهد و برای زنبورداری و تولید عسل گزینه مناسبی است.
برای این کار زنجبیل را به مدت 10 دقیقه بجوشانید و اجازه دهید تا سرد شود. سپس به محلول آبلیمو و عسل اضافه کنید و بخورید.