بررسی انواع عسل ارگانیک : عسل کوهی – عسل وحشی و عسل جنگلی
هنگام انتخاب عسل احتمالا با برچسب هایی برخورد کرده اید که از کلماتی مانند خام، عسل ارگانیک، بدون فیلتر استفاده می کنند. اما ممکن است بپرسید که تفاوت دقیقا چیست. عسل کوهی یا جنگلی به عسل وحشی مشهور هستند. هر عسلی ویژگی و خواص مخصوص به خود را دارد.
عسل ارگانیک از گرده گیاهان ارگانیک تولید می شود و بدون داروهای شیمیایی برای درمان زنبورها تولید می شود. خرید عسل ارگانیک تضمین می کند که از تماس با آفت کش هایی که ممکن است بر روی گیاهان زنبور عسل یا در نزدیکی آنها سم پاشی شود، اجتناب کنید. البته زنبورها معمولاً تا 2 مایل از کندو به دنبال گل پرواز می کنند. این بدان معناست که تمام گل های این شعاع 2 مایلی باید دارای گواهی ارگانیک باشند تا عسل واقعا ارگانیک باشد. به همین ترتیب عسل به دست آمده در این زمینه ارگانیک باید دارای گواهینامه مربوطه باشد که آن را تضمین می کند.
تفاوت عسل ارگانیک با عسل طبیعی
عسل ارگانیک علاوه بر این که باید از شهد گل تهیه شده باشد، از آفت کش ها و آنتی بیوتیک ها در امان باشد. زنبورداران برای این که کندو از حمله حشرات و آفت در امان باشد آن ها را سم پاشی می کنند. این سموم با عسل ترکیب می شود و وارد بدن انسان می شود. البته که اگر عسل طبیعی باشد مصرف این نوع سموم مانعی ندارد. اما در عسل های ارگانیک از هیچ نوع سم و آفت کشی نباید استفاده کرد.
عسل طبیعی
عسل طبیعی فقط از شهد گیاهان بوجود می آید. عسل طبیعی توسط زنبور و از شهد گیاهان موجود در طبیعت بوجود آمده است. در عسل طبیعی هیچ گونه شکر و قند مصنوعی وجود ندارد. همچنین عسل طبیعی طیف وسیعی از ریز مغذی های ضروری است.
عسل ارگانیک
عسلی که طبق USDA به عنوان ارگانیک برچسب گذاری شده است از یک مزرعه زنبور عسل تهیه شده است که از استانداردهای دام های ارگانیک پیروی می کند. این استانداردها بیان می کنند که کندوها باید عاری از مواد شیمیایی باشند یا در مکان های دور از هرگونه مکانی قرار داشته باشند. همچنین گل هایی که زنبورها از آن شهد می گیرند نمی توان با مواد شیمیایی سم پاشی کرد و به زنبورها آنتی بیوتیک نمی دهند.
خواص عسل ارگانیک
به طور طبیعی، عسل دارای مزایای جدی است. عسل ارگانیک سرشار از ویتامین هایی مانند و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و مس می باشد. عسل ارگانیک به دلیل نداشتن آفت کش ها و مواد شیمیایی برای بدن بسیار مفید است. عسل ارگانیک سرشار از آنتی اکسیدان هستند و خواص ضد باکتریایی نیز دارند.
فیلتر کردن عسل
فیلتر کردن عسل به معنی پردازش عسل برای حذف ذرات بسیار کوچک حتی به اندازه گرده است. فیلتر کردن عسل با صاف کردن عسل یکسان نیست. معمولا برای از بین بردن قسمت های زنبور عسل و سایر بقایای بزرگ قبل از خوردن و در عین حال حفظ گرده و سایر ویژگی های مفید عسل انجام می شود. با تصفیه، عسل گرم می شود تا مایع تر شود تا فرآیند تصفیه آسان تر شود. به این معنی که عسل دیگر خام نیست. بنابراین، عسل بدون فیلتر لزوما خام نیست مگر اینکه برچسب آن زده شود. اما مستقیم از کندو به حالت خود نزدیک می شود تا عسلی که فیلتر شده است. انتخاب عسل بدون فیلتر خام، بیشترین خواص را حفظ می کند.
انواع عسل ارگانیک
• عسل کوهی
• عسل وحشی
• عسل جنگلی
عسل کوهی
عسل کوهی نوعی عسل ارگانیک می باشد. به نحوی که در تهیه عسل کوهی بدون دخالت انسان و اضافه کردن ماده ی خاصی بوجود می آید. عسل کوهی به عسل هایی گفته می شود که زنبور عسل آن را در داخل کندو هایی که دست ساز می باشند تولید نکرده است. این نوع عسل همراه با موم آن بر روی تنه ی درخت و یا شکاف سنگ ها و صخره ها تولید می شود. موم در عسل کوهی به شکل خودبافت و توسط خود زنبور تهیه می شود. همچنین عسل کوهی دارای کیفیت بسیار بالایی می باشد. به نحوی که این نوع عسل از نظر کیفیت با عسل طبیعی و حتی عسل ارگانیک قابل مقایسه نمی باشد.
دلیل تمایز عسل کوهی با سایر عسل های موجود در بازار محل رشد آن یعنی کوهستان ها می باشد. به همین دلیل طعم و مزه ی بسیار خوشمزه و بی نظیری دارد. طعم عسل کوهی به حدی خوشمزه می باشد که تا آن را نچشید نمی توانید به صورت کامل متوجه این موضوع شوید. از لحاظ طعم و مزه اصلا نمی توانیم آن را با هیچ نوع عسل دیگری مقایسه کنیم. عسل کوهی به دلیل اینکه به صورت خودجوش در کوهستان ها تولید می شود، مقدار بسیار کمی در بازار وجود دارد به همین دلیل نباید به هر فردی که عسل کوهی دارد و به فروش می رساند اعتماد کرد.
عسل وحشی
زنبورهایی که عسل وحشی تولید می کنند از لحاظ شکل و اندازه با زنبورهای دیگر تفاوت دارد. این نوع زنبور ها بسیار کوچک و ریز هستند. این زنبورها بدون دخالت انسان کندوهای خود را در کوهستان ها و صخره ها می سازند. برداشت عسل وحشی به دلیل صعب العبور بودن بسیار سخت می باشد. به همین دلیل عسل وحشی قیمت بسیار بالایی هم دارد. عسل وحشی به دلیل خالص بودن و روند طبیعی تولید عسل برای افراد دیابتی بسیار مناسب می باشد. همچنین برای افراد سالمند و کودکان هم توصیه می شود.
رنگ عسل وحشی
رنگ عسل وحشی بستگی به عوامل مختلفی دارد. یکی از این عوامل به نوع گیاهانی بستگی دارد که زنبور از آن ها تغذیه کرده است. همچنین منطقه و مراتعی که زنبور در آن جا قرار دارد در رنگ عسل تاثیر دارند. رنگ عسل وحشی از روشن ترین حالت یعنی زرد روشن تا قهوه ای تیره متفاوت است.
عسل جنگلی
عسل جنگلی نوعی عسل ارگانیک می باشد. این نوع عسل از درخت هایی مانند صنوبر، کاج و سرو جنگلی به دست می آید. این نوع درخت ها بدون گل می باشند. اما با تولید شهد در طول سال در فصل های مختلف شهد خاصی را تولید می کنند که در نتیجه از آن شهد عسل جنگلی تولید می شود. عسل جنگلی به دو روش تهیه می شود.
در روش اول با استفاده از کندوهای زنبور هایی که وحشی هستند و در دل جنگل ها قرار گرفته اند، برای برداشت عسل استفاده می شود. به همین دلیل است که جدای از عسل جنگلی به این عسل “عسل وحشی” هم می گویند.
در روش دوم افرادی که زنبور داری دارند و در این زمینه تخصص و تجربه کافی دارند، کندو های خود را در دل جنگل قرار می دهند. به نحوی که زنبور ها در جنگل پرواز کنند و از گل هایی که در جنگل وجود دارد تغذیه کنند. عسلی که در نهایت به دست می آید را که به صورت کاملا طبیعی برداشت شده است را عسل جنگلی و یا عسل وحشی می نامند.
عسل جنگلی طعم، مزه و عطر بسیار خوب و بی نظیری دارد. همچنین دارای رنگ تیره ای می باشد. در فروشگاه های عسل ظرف هایی با عسل تیره مشاهده خواهید کرد. این نوع عسل، عسل جنگلی می باشد. البته قبل از اقدام به تهیه و خرید عسل جنگلی حتما از فروشگاه و اصل بودن محصول اطمینان پیدا کنید سپس اقدام به خرید نمایید.
خواص عسل جنگلی
عسل جنگلی دارای طبع گرم می باشد. به همین دلیل دارای خواص و فواید درمانی زیادی می باشد. این خواص شامل: ضد عفونی کننده بدن، بهبود دردهای آرتروز و روماتیسم می باشد. این نوع عسل دارای املاح، مواد معدنی و مواد پروتئینی بسیاری می باشد. عسل جنگلی بدن را تقویت می کند. همچنین سیستم ایمنی بدن را بالا می برد. افراد مسن به دلیل کمبود کلسیم و پوکی استخوان می توانند روزانه از عسل جنگلی استفاده کنند. چرا که می تواند به بهبود دردهای ناشی از استخوان درد کمک کند.
بهترین عسل ارگانیک کدام است؟
عسل ارگانیک نوعی عسل طبیعی است که از انواع سموم و آفت کش ها به دور می باشد. کندوهای زنبور عسل مورد حمله انواع حشرات قرار می گیرد. زنبورداران برای جلوگیری از این حملات کندوها را با سم اسپری می کنند. اما عسل ارگانیک عاری از هر گونه سم و حمله حشرات می باشد. عسل های کوهی، وحشی و جنگلی ارگانیک می باشند. برای تهیه عسل ارگانیک از فروشگاه های معتبر خرید کنید.