عسل موم دار برای بیماری های پوستی معجزه میکند
عسل با موم اولین ترکیب عسل است که برداشت می شود. موم یک ماده طبیعی است که توسط زنبورهای کارگر از غدههای موجود در زیر شکم آنها ترشح میشود. موم از ٢٨٤ ترکیب مختلف؛ عمدتاً انواع آلکان های زنجیره بلند، اسیدها، استرها، پلی استرها و استرهای هیدروکسی تشکیل شده است. مقیاس موم تقریباً ۳ میلی متر قطر و ضخامت ۱/۱۰ میلی متر است.
به طور کلی، موم در ورقه های نازکی به نام فلس ترشح می شود. موم به طور معمول توسط زنبور جوان در سن دوازده تا بیست روز تولید می شود. با بزرگ شدن زنبور عسل و شروع به جمع آوری گرده و شهد، این غدد شروع به آتروفی می کنند. اما توانایی آن ها در تولید موم به طور کامل از بین نمی رود. هنگامی که زنبورها ازدحام می کنند، به سرعت شانه مومی تولید می کنند. زیرا آن ها باید به سرعت مکانی برای تخم گذاری ملکه و جایی برای ذخیره مواد غذایی ایجاد کنند.
امروزه کاربرد موم در مصارف پزشکی و درمانی، مورد توجه بسیاری از دانشمندان قرار گرفته است.
فهرست مطالب
عسل با موم بهتر است یا بدون موم
بسیاری از افراد بر این باورند عسل با موم نشانه طبیعی بودن آن است. تولید موم توسط زنبورهایعسل بسیار زمان بر و پر هزینه می باشد. در نتیجه زنبورداران ترجیح می دهند از موم ها برای چندین بار استفاده کنند. موم مصنوعی در کارگاه های موم سازی با ترکیب پارافین و موم طبیعی ساخته می شود. مصرف این نوع موم بسیار پرخطر است و مصرف آن هیچگاه توصیه نمیشود.
عسل موم دار چه خواصی دارد
عسل مومدار خاصیت دارویی فراوانی دارد. همچنین در تهیه لوازم آرایش بسیار کاربرد دارد. اگر موم طبیعی باشد خواص زیادی دارد. اما موم تقلبی به دلیل وجود پارافین نه تنها خاصیتی ندارد بلکه کاملا مضر است.
در جدول زیر چند خاصیت موم را به صورت کلی بیان کردهایم.
درمان ترکهای روی بدن | درمان عفونت های پوستی و خارش | بهبود چین و چروک |
تسکین درد مفاصل | خاصیت مرطوب کنندگی | درمان اگزما |
بهبود مشکلات گوارشی | درمان آکنه | مرهم لب |
کاهش کلسترول خون | درمان بواسیر | درمان نقرس |
با توجه به اینکه تمام مواد طبیعی برای سلامت ما بیخطر هستند، اما باید این نکته را در نظر گرفت که موم زنبورعسل هم مانند هر چیز طبیعی دیگر در صورت مصرف دوز بالای آن مشکلاتی را برای هر فرد ایجاد میکند. پس در مقدار مصرف آن احتیاط کنید
خواص موم برای مو
موم فواید بسیار زیادی برای پوست دارد. زیرا به طور طبیعی یک مرطوب کنندهی عالی است. بنابراین یک ماده رایج در نمک های پوست و مومیایی کننده لب است. این ماده می تواند پوست را محکم و چاق نگه دارد. همچنین از مومعسل در درمان سوختگی و درمان اگزما موثر است. موم همچنین می تواند با محصولات دیگر مانند عسل و روغن زیتون مخلوط شود. با مخلوط کردن مومعسل، لوسیون ها و مومیایی هایی تولید می کند که می توانند به عنوان درمان های طبیعی در برابر اگزما و سوختگی عمل کنند.
خواص عسل موم دار برای معده
افرادی که از زخم معده رنج میبرند میتوانند با مصرف مومعسل به مدت یک ماه بیماری خود را به تدریج کاهش دهند. وقتی شما عسلموم دار مصرف میکنید، مومها روی زخم معده را پوشانده و اجازه نمیدهند مایعات و غذاها بر روی زخم بریزند و تحریک شوند. به همین دلیل به تدریج زخم معده درمان میشود.
ماسک مومعسل بهترین درمان برای لکهای صورت
مومعسل دارای ویتامین ها و مواد مغذی بسیاری می باشد. مومعسل سرشار از ویتامین A می باشد. این ویتامین برای جوان سازی پوست و درمان لک های پوستی مناسب می باشد. همچنین ویتامین A قابلیت کلاژن سازی پوست را دارد. مومعسل این ویتامین را در خود دارد. برای درمان سریع بیماری های پوستی از ماسک های حاوی مومعسل استفاده کنید. این ماده برای درمان جوش و آکنه هم بسیار مناسب است.
اگر میخواهید بدون استفاده از مواد شیمیایی، صورتی درخشان داشته باشید این مقاله را از دست ندهید. استفاده از ماسک عسل برای صورتی درخشان
کاربرد موم عسل
از کاربردهای موم عسل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طب سنتی
- شمع سازی
- آرایشی و بهداشتی
- مصرف خوراکی
- استفاده به صورت موضعی
- سلامت دهان و دندان
- تولید محصولات دیگر
در صورت مصرف موم عسل به صورت خوراکی حتما باید آن را به صورت آدامس بجوید و بعد از اینکه عسل آن تمام شد میتوان آن را دور ریخت. هرگز موم را قورت ندهید؛ زیرا هضم آن بسیار سخت است.
موم خود بافت چیست
موم خود بافت توسط زنبور و در کندو تولید می شود. برای تولید عسل با موم خود بافت زمان زیادی لازم است. به نحوی که برای تولید یک کیلوگرم موم خود بافت حدود 10 کیلوگرم عسل لازم است.
این نوع موم کاملا طبیعی و ارگانیک می باشد. تولید این نوع موم بسیار پر هزینه است. زنبورداران برای تولید سریع و همچنین هزینه کمتر برای تولید موم صفحاتی را آماده می کند. این صفحات مربعی شکل هستند. زنبورداران این صفحات را داخل کندو میگذارند. با این کار روند تولید عسل بیشتر می شود. همچنین موم بیشتری تولید می شود.
خواص عسل خودبافت
- ضد سرطان
- درمان بیماری های قلبی
- تقویت قوای جنسی
- تقویت کننده عمومی بدن
درمان دردهای مفاصل با عسل گون
گاهی اوقات عسل را با موم موجود در عسل میفروشند. در این حالت، بهتر است موم را جویده و عسل آن را بمکیم. این روش برای درمان بیماری های گوارشی، آلرژی و سینوزیت مفید است.
طرز استفاده عسل مومدار
چگونه موم را از عسل جدا کنیم
هنگامی که زنبورداران عسل را برداشت می کنند، قاب ها را با عسل از کندو برداشته و برای پردازش به خانه عسل می آورند. از آن جا که روی تمام سلول ها کلاهک مومی وجود دارد فقط افزودن قاب ها به یک دستگاه استخراج عسل، عسلی ندارد. بنابراین زنبورداران ابتدا کلاه موم را با استفاده از یک چاقوی داغ یا نوعی پنکه برمی دارند. درپوش های مومی را به مخزن درپوش اضافه می کنند و قاب ها را در دستگاه استخراج قرار می دهند تا عسل از آن خارج شود.
همچنین جدا کردن موم از عسل به روش خانگی، حرارت دادن به روش بن ماری می باشد. اما حرارت خاصیت عسل را از بین می برد. سعی کنید برای جداسازی موم آن را حرارت ندهید.
مقاه های خوراکی مرتبط
- معرفی چند دسر عالی و مفید با عسل برای کودکان
- عسل دوپینگی طبیعی برای ورزشکاران
- عسل غذایی کامل و مقوی برای دوران بارداری
- خوشمزه ترین رژیم لاغری با عسل
نحوه نگهداری عسل مومدار در خانه
عسل با موم باید در دمای اتاق و به دور از حرارت و گرما باشد. همچنین ظرف عسل مومدار بهتر است شیشه ای باشد. درب ظرف باید محکم باشد. به نحوی که از ورود رطوبت و حشرات به داخل ظرف جلوگیری شود. بهتر است از ظرفی که عسل را خریداری کردهایم برای نگهداری استفاده شود.
از کجا عسل مومدار تهیه کنیم
برای خرید عسل طبیعی می توانید روی قسمت رنگی کلیک کنید. اما اگر علاقه دارید که عسل خریداری شما حتما موم دار باشد، با پشتیبانی سایت تماس خاصل فرمایید.
سخن پایانی
مومعسل اگر طبیعی باشد خاصیت دارویی زیادی دارد. همچنین برای درمان بیماری های پوستی بسیار مناسب است. اما موم تقلبی خاصیتی ندارد. سعی کنید از موم مصنوعی استفاده نکنید. از جمله خواص مومعسل طبیعی درمان کبد و زخم معده می باشد. همچنین کاربردهای دیگر مومعسل تهیه شمع و مجسمه سازی می باشد.
سوالات متداول
بهتر است عسل با موم را به مدت طولانی نگهداری نکنید و طی چند هفته مصرف نمایید.
خیر، پارافین جزء مواد تشکیل دهنده این موم است و مصرف آن توصیه نمیشود.