راههای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی – مطمئنترین راه کدام است؟
قطعا شما هم در سایتهای مختلف تیترهایی را در خصوص راههای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی شنیدهاید. یکی از این تیترها روش خانگی تشخیص عسل طبیعی میباشد که به کمک آب، کبریت، زرده تخم مرغ و… هستند. من هم مانند شما فکر میکردم واقعا این روشها حتما درست است. برای اطمینان بیشتر تصمیم گرفتم تحقیق کنم که آیا این روشهای خانگی صحت دارند یا نه. بعد از پرسیدن از کارشناسان عسل متوجه شدم که این روش های خانگی دروغی بیش نیست.
باید اشاره کنم که هیچ کدام از این روشها درست نیست. در واقع هیچ روش خانگی برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی وجود ندارد. در ادامه این مقاله طبق گفته کارشناسان عسل و مطالب علمی معتبر درباره بهترین روش تشخیص عسل طبیعی و تقلبی صحبت می کنیم.
آزمایش بهترین و مطمئن راه برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی
بسیاری از زنبورداران و فروشندگان متقلب برای فروش عسلهای خود روشهایی را برای تشخیص عسل طبیعی و تقلبی به خریدار پیشنهاد میدهند. متاسفانه خریدار هم باور میکند و این روشها را انجام میدهد. در حالیکه این روشها هیچ گونه اثبات علمی ندارد. یکی از بهترین روشها برای تشخیص عسل طبیعی آزمایش عسل در آزمایشگاههای معتبر میباشد.
برای تشخیص عسل طبیعی کافیست حداقل ٢٠٠ گرم عسل برای آزمایشگاه معتبر ارسال شود. حتما آزمایشگاهی که نمونه را برای آن ارسال میکنید، آزمایشگاه تخصصی عسل باشد. البته ممکن است در نتایج آزمایشگاهی عسل برای یک نمونه یکسان تفاوت وجود داشته باشد. همچنین بر اساس تنها یک آزمون کیفیت عسل تعیین نمیشود. طبق استاندارد ملی ایران مشخصه های آزمایشگاهی عسل طبق جدول زیر می باشد.
شاخصه مورد آزمایش | میزان قابل قبول |
قندهای احیا کننده قبل از هیدرولیز | حداقل ٦٥ گرم درصد |
ساکارز | حداکثر ٥ گرم درصد |
نسبت فرروکتوز به گلوکز | حداقل ٠.٩ درصد |
فعالیت دیاستازی | حداقل ٨ |
پرولین | حداقل ١٨٠ میلیگرم بر کیلوگرم |
هیدروکسی متیل فورفورال | حداقل ٤٠ میلیگرم بر کیلوگرم |
این مطلب را از دست ندهید: برگه آزمایش عسل حاوی چه اطلاعاتی است؟
به چه عسلی طبیعی میگویند
عسل طبیعی از شهد گل و گیاهان موجود در طبیعت بوجود آمده است. در عسل طبیعی هیچ گونه شکر یا قند مصنوعی وجود ندارد. در واقع عسل تشکیل شده است از طیف وسیعی از ریزمغذیهای ضروری. این ریزمغذیها با قندهای ساده و زود هضم ترکیب شده است. در نتیجه عسل طبیعی کاملا توسط زنبور و از شهد گیاهان بوجود آمده است. همچنین رنگ، طعم و بافت عسل طبیعی با توجه به شهد و نوع پوشش گیاهی منطقه زنبورستان میتواند متفاوت باشد.
ویژگیهای ظاهری یک عسل زلال طبیعی
عسل طبیعی دارای ویژگی های ظاهری می باشد. با این ویژگی های ظاهری تقریبا می توان تشخیص داد عسلی که دارید طبیعی است یا تقلبی. البته ناگفته نماند با وجود این ویژگی ها تشخیص دادن عسل طبیعی و تقلبی قطعیت ندارد. اما این ویژگی های ظاهری تا حدودی می تواند کمک کند.
طعم عسل باید چگونه باشد؟
طعم عسل به نوع گیاهی که زنبور از آن تغذیه می کند بستگی دارد. برخی از عسلها بسیار تلخ و برخی شیرین هستند. همچنین تغییر فصل نیز بر طعم، بافت و رنگ عسل تأثیر می گذارد. یک گیاه آنقدر قند دارد که میتواند در شکوفههای آن پخش شود. در بهار هنگامی که آن شکوفهها تازه باز میشوند عطر و طعم عسل بدست آمده کمتر شیرین است. در فصلهای بعد طعم عسل شیرینتر میباشند.
تشخیص به کمک بو
عسل طبیعی از شهد گیاهان در طبیعت بوجود میآید. عسلی که طبیعی باشد بوی گیاهی را میدهد که زنبور از آن تغذیه کرده است. حتی بعد از مدتی که درب ظرف عسل بسته است هنگام باز کردن بو و عطر گیاه کاملا حس میشود.
بافت عسل
با گذشت زمان بافت عسل تغییر میکند. نوع بافت عسل به نوع گیاهی که زنبور از آن تغذیه کرده است بستگی دارد. عسلهایی مانند عسل خار شتر و یونجه بافتی نرم دارد. عسل هایی که میزان گلوکز بیشتری دارند بافت دونهای مانند شکر دارند.
چه راهحلهای دیگری وجود دارد که بفهمیم عسل طبیعی است یا تقلبی؟
روشهای خانگی برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی علمی نیستند. استفاده از این روشها دقیق نیست و قطعیت ندارد. یکی از بهترین و قطعیترین روشها برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی فرستادن نمونه به آزمایشگاههای معتبر میباشد. علاوه بر آزمایشگاه، دو شاخصه زیر میتوانند کمک خوبی برای تشخیص نوع عسل باشند.
• رنگ عسل
• میزان ساکارز
عسل طبیعی را از کجا تهیه کنیم؟
اگر قصد خرید عسل طبیعی دارید می توانید با کلیک روی قسمت مشخص شده به قسمت فروشگاه وارد شوید. گروه عسل ملکه کردستان با استفاده از دانش روز و تجربهای که در طی سالیان به دست آورده است، تبدیل به یکی از بزرگترین تولید کنندگان عسل در غرب کشور شده است.
گروه عسل ملکه کردستان به کمک تجربیات چندین ساله خود و با مشورت کارشناسان خبره اقدام به تغذیه کردن زنبورها میکند. به عبارت دیگر با مدیریت مناسب میزان شربت خورانده شده به زنبورها، در نهایت عسلی باکیفیت برداشت خواهند کرد. بسیاری از عسلهای تغذیهای تولید شده زنبورستانهای عسل ملکه کردستان دارای ساکارز کمتر از ٧ درصد میباشند. برای خرید عسل تغذیه ای کافی است روی قسمت رنگی کلیک کنید.
سخن پایانی
عسل طبیعی برای تشخیص، مشخصههایی دارد. این مشخصهها طبق استاندارد ملی ایران تعیین شده است. برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی لازم است که نمونه عسل مورد نظر را به آزمایشگاههای معتبر بفرستید. روشهای خانگی که برخی از زنبورداران و فروشندگان سودجو پیشنهاد میدهند دقیق نیست و اثبات علمی ندارند. حتی گاهی اوقات نتایج بدست آمده در آزمایشگاه هم دقیق نیستند. به نحوی که نباید فقط به یک آزمایش اکتفا کرد.
عسل طبیعی ویژگیهای ظاهری مشخصی دارد. این ویژگیها شامل طعم عسل، بو و بافت عسل میباشد. هر کدام از این ویژگیها را در بالا توضیح دادیم. همچنین علاوه بر آزمایشگاه روشهای دیگری برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی وجود دارد. این روشها تشخیص به کمک رنگ عسل و میزان ساکارز موجود در عسل هستند. پیشنهاد میکنیم برای تهیه و خرید عسل طبیعی به فروشگاههای معتبر مراجعه نمایید،