بهنوش ایمانی
مدیر کنترل کیفی عسل ملکه کردستان

بهنوش ایمانی دانشجوی دکترای صنایع غذایی

عسل غذایی شگفت انگیز و معجزه طبیعت است. در دنیای کنونی که مصرف قند و شکر افزایش یافته و به دنبال آن انواع بیماری ها و مشکلات گوارشی دامن گیر بشر شده است عسل این ماده معجزه آسا طبیعی با حذف بخش عمده ای از قندهای تصفیه شده از جیره غذایی و جایگزین نمودن آن با چند قاشق عسل توانسته است روند بسیاری از مشکلات بهداشتی و شیوع پاره ای از بیماری ها و امراض را دگرگون سازد.
عسل حاوی ترکیبات بسیاری از جمله قندهای مختلفی مانند فروکتوز، گلوکز، ساکارز، مالتوز و … ، انواع آنزیم ها از قبیل دیاستاز، ساکاراز، کاتالاز، فسفاتاز و گلوکز اکسیداز است. همچنین حاوی اسید امینه های مختلفی از جمله پرولین، آلانین، گلیسین، و لیزین می باشد. از مواد معدنی موجود در آن هم می توان به آهن، مس، منگنز، کلسیم، منیزیوم و پتاسیم و از ویتامین ها نیز به ویتامین های گروه B و ویتامین C اشاره نمود
از فواید مصرف عسل می توان کمک به رفع مشکلات معدی روده ای را نام برد عسل هم چنین می تواند باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی شده و با کمک به پایین آوردن کلسترول بد خون سبب کاهش عوامل خطر ساز مربوط به بیماری های قلبی عروقی گردد. مصرف منظم این غذای شگفت انگیز می تواند با عث تقویت حافظه و هوش شده و از اضطراب و استرس بکاهد همچنین به رفع اختلالات خواب کمک کرده و در داشتن خواب نیرو بخش سهیم است. به علاوه می تواند بخشی از انرژی روزانه افراد راتامین کند.
بر اساس آیین نامه مواد غذایی کدکس عسل ماده ای شیرین طبیعی است که با استفاده از شهد گل ها و شکوفه ها و یا از تراوشات بخش های زنده گیاهان و یا تراوشات و مواد دفعی حشرات مکنده شیره پرورده گیاهان، بر روی بخش های زنده گیاهان توسط زنبور های عسل تولید می شود. زنبور های عسل برای تولید عسل مواد مذکور را جمع آوری کرده و با مخلوط نمودن آن با مواد خاصی که خودشان اضافه می کنندآن را تغییر ساختار داده و آبگیری کرده و در شان های کندو ذخیر سازی می نمایند تا عمل آوری گردند. بایستی دقت نمود که در تمامی تعاریفی که در منابع مختلف برای عسل آمده است به روشنی بر این نکته تاکید شده است که عسل محصولی کاملاً طبیعی است اما متاسفانه به نظر می رسد که تقلب در تولید عسل یکی از عمده ترین مشکلاتی است که ادامه حیات زنبور داری را تهدید می کند و این سبب فریب مصرف کنندگانی می شود که انتظار دریافت محصولی صد در صد طبیعی را دارند. برخی محققین سابقه تاریخی عسل تقلبی را بسیار قدیمی دانسته و عرضه آن را همزمان با ورود عسل به صحنه تجارت و داد و ستد می دانند که علاوه بر فریب مشتری می توانند خطر بزرگی برای سلامت مصرف کننده باشد. با این همه تلاش ما در مجموعه عسل ملکه دولاب کردستان تولید و عرضه محصولاتی کاملاً طبیعی و مطابق با استانداردها و قوانین ومعیارهای ملی و بین المللی است تا مصرف کنندگان عزیز بتوانند عسل و سایر محصولات زنبور عسل از جمله بره موم، گرده گل و ژل رویال را با آسودگی خاطر تهیه نموده و از مصرف آن ها رضایت کامل را داشته باشند.