عسل یونجه چگونه تولید میشود؟ – بررسی ویژگیها و خواص عسل یونجه
عسل یونجه، حاصل فرآوری شهد گلهای یونجه توسط زنبور عسل است. گیاه یونجه از دسته حبوبات، باقلا، لوبیا و نخودفرنگی است. یونجه معمولاً در غذاهای با پروتئین بالا برای دامها استفاده میشود. عسلی که از این گیاه تهیه میشود، بسیار خوشطعم و پرطرفدار است و مزایای زیادی برای سلامتی دارد. همچنین برای افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند، بسیار مفید است.
زمان برداشت این نوع عسل از اوایل خرداد تا اواسط شهریور است. این عسل در صورتی که خالص و در اصطلاح تک گل باشد، رنگ زردی مایل به سبز روشن دارد.
فهرست مطالب
با عسل چهل گیاه بیشتر آشنا شوید.
معرفی گیاه یونجه
«یونجه» که در فارسی به آن «اسپست باغی»، «سپست»، «سبیس» یا «درفا»، در افغانستان «اسپیشتا» و در ترکی بدان «یونجه»، به رومی «میدیکی»، به مصری «قضب» و به عربی «رطبه» یا همان «فصفصه» گویند، گیاهی است علفی، پایا و از تیره پروانهواران و همدسته شبدرها که ارتفاع آن تا یک متر میرسد.
یونجه گیاهی گلدار و بادوام است، خوشههایی از گلهای کوچک بنفش دارد و میوههایش در دو تا سه لایه پوشیده شدهاند و ۱۰ الی ۲۰ دانه در خود دارند. این گیاه، علوفهی مهمی در بسیاری از کشورهای جهان است.
بهترین نوع یونجه برای تولید عسل
برخی گلهای یونجه تا جای ممکن بر روی ساقهها باقی مانده و توسط کشاورزان برای خوراک دام برداشت نمیشوند. این گلهای قدیمی، شهد بیشتری را در خود نگهداشته و بهترین نوع، برای تولید عسل به حساب میآیند.
عسلک چیست و چگونه تولید میشود
عسل یونجه چه طعم و عطری دارد ؟
به طور کلی عسل یونجه خیلی شیرین نیست و طعم شدیدی نیز همراه خود ندارد . این نوع از عسل شیرینی ملایمی دارد و عطر غیرقابل تمیز و پایهای عسل را میتوان در آن حس کرد. از آنجایی که طعم شدیدی ندارد عسلی است که آشپزها ترجیح میدهندازآن استفاده کنند.
برای اطلاع از خواص عسل برای دستگاه گوارش روی قسمت رنگی کلیک کنید.
ویژگیهای عسل یونجه
از ویژگیهای عسل یونجه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قندهای احیاء کننده: 73/85
- نسبت فروکتوز به گلوکز: 1/13
- درصد فروکتوز: 39/2
- درصد گلوکز: 34/65
- اسیدیته: 18
- درصد ساکارز: 1/9
- رطوبت:14/1
- هیدروکسی متیل فورفورال: 8/2
- رنگ: کهربایی
- کریستاله شدن: نسبتا سریع
- فعالیت آنتی اکسیدانی: بالا
طبع عسل یونجه چیست؟
عسل خالص یونجه نیز طبعی نسبتا گرم و تر دارد و در طب سنتی از آن به عنوان عسلی خون ساز و میلن نام میبرند. این عسل به دلیل داشتن طبع آن ، بسیار نشاط آور میباشد و میتوان از آن به عنوان یک آرامبخش استفاده کرد.
خواص عسل یونجه
با ما همراه باشید تا خواص شگفت انگیز عسل یونجه را به شما معرفی کنیم:
یک: جلوگیری از ریفلاکس معده
تحقیقات نشان دادهاند، مصرف عسل طبیعی پوشش نازک و موثری را بر روی غشاء معده و مری ایجاد کرده و جریان رو به بالا و برگشتی اسید معده را کاهش میدهد.
دو: مقابله با انواع عفونتها
براساس یافتههای علمی، این عسل حاوی پروتئینی به نام defensin-1 است که میتواند با بسیاری از انواع باکتریها و عفونتهای ناشی از آنها مقابله کند.
سه: توانایی ضد عفونی کنندگی
عسل یونجه حاوی مقادیر قابل توجهی از آنتیاکسیدانها و فلاونوئیدها است. وجود این ترکیبات، عسل طبیعی را به یک ماده ضد عفونی کننده قوی تبدیل میکند.
از طرف دیگر، عسل قادر است میزان قابل توجهی آب را به خود جذب کند. این امر، خواص مرطوب کنندگی آن را توجیه میکند. گلوکز اکسید موجود در عسل، فرآیند تولید هیدروژن پراکسید را تسریع میکند. هیدروژن پراکسید طبیعی تولید شده از قابلیت ضد عفونی کنندگی و ضد باکتریایی قوی برخوردار است.
عسل دارویی برای درمان زخم و سوختگی
چهار: درمانی موثر برای اختلالات قاعدگی در خانمها
متخصصین طب سنتی تاکید میکنند، که مصرف این عسل برای درمان و بهبود اختلالات پیش از قاعدگی در خانمها بسیار موثر است. عسل خالص یونجه میتواند خونریزی ناشی از قاعدگی را کاهش دهد. به همین منظور خانمها میتوانند از این عسل به صورت مکمل غذایی در صبحانه و یا عصرانه استفاده کنند.
پنج: منبعی مغذی از ویتامینها و مواد معدنی
عسل خالص یونجه حاوی مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی است. این عسل فوقالعاده دارای خواص تغذیهای بیشماری میباشد. این عسل منبعی سرشار و غنی از ویتامینهای A و D و E و K و B و C به حساب میآید. همچنین حاوی املاح معدنی ضروری برای بدن همچون کلسیم، اسیدفولیک، منیزیم و پتاسیم میباشد.
ساکارز عسل به چه معناست و به چه چیزهایی بستگی دارد
شش: عسل یونجه برای دوران یائسگی
فیتواستروژن هایی مانند کومسترول، ژنیستئین و بیوکانین موجود در این عسل باعث تنظیم سطح استروژن شده و به کاهش علائم یائسگی مانند گرگرفتگی، خشکی واژن، تعریق شبانه و پوکی استخوان کمک می کند.
هفت: خاصیت ضد التهابی
عسل یونجه در طب سنتی برای درمان بیماریهای التهابی و درمان آرتریت استفاده می شود چرا که دارای ویتامین سی ، ب و ترکیبات کلسیم و آنتیاکسیدانهای مختلف میباشد که به کاهش التهاب در مفاصل کمک بسزایی میکند.
خواص ژل رویال برای کم خونی و پوکی استخوان
احتیاطهای مصرف یونجه برای انسان
یونجه باعث تحریک و انقباض های رحمی شده و خطر سقط جنین را افزایش میدهد. بنابراین بهتر است زنان باردار از مصرف یونجه و فرآوردههای آن خودداری کنند.
چگونه عسل طبیعی یونجه را تشخیص دهیم؟
عسل طبیعی یونجه را میتوان با توجه به رنگ آن تشخیص داد. در صورتی که عسل خالص و در اصطلاح تک گل باشد، زرد مایل به سبز روشن است. در صورتی که خالص نباشد، رنگ عسل قرمز خواهد بود. چرا که در همسایگی غالب مزارع یونجه، گیاه خارشتر نیز وجود دارد و زنبورها از شهد هر دو گیاه استفاده میکنند.
در صورتی که عسل مذبور، چند وقت بماند و مصرف نشود، رنگ آن رفته رفته به سمت رنگ حنایی متمایل میشود. این عسل هر چه قدیمیتر باشد، رنگ آن قرمزتر میشود.
راه های تشخیص عسل طبیعی از عسل تغذیهای
سخن آخر
عسل یونجه علاوه بر دارا بودن خواص عسلهای طبیعی، به دلیل وجود خواص یونجه ارزش خوراکی و طبی دوچندان دارد. این عسل آنتی اکسیدانهای قوی، مواد ضدباکتری، اکسپکتورانت و مواد انرژیبخش آزاد میکند. این عسل اثرات افزایش ایمنی و سلامتی به بدن میدهد.
سوالات متداول
کاملا مشخص است هانطور که: عسلی که در باغات مرکبات برداشت می شود عسل مرکبات و عسلی که در مناطق پوشیده از گیاه گون برداشت می شود عسل گون می باشد.
برای زنان باردار چون باعث تحریک انقباضات رحمی میشود و احتمال سقط جنین را افزایش میدهد.